– Att jag får sticka och samtidigt hjälpa andra är ju perfekt! 

ida_frankenbergIda Frankenberg  går tredje året på lantbruksskolan Öknaskolan utanför Nyköping. Under året har de ett tema; tema Entreprenörskap där de fick välja vad de ville att jobba med. Ida, som tidigare lämnat några bidrag till Hjälpstickan mejlade oss och undrade om vi kunde samarbeta på något sätt. Det tyckte vi lät som en bra idé och bidrog med lite garn så att hon kunde komma igång.

När Ida inte stickar tar hon gärna hand om djur, helst mjölkkor, dessutom gillar hon att springa, läsa och skriva. Hon bor i Sundbyberg utanför Stockholm, men i veckorna bor jag på internat. Internatkvällar kan bli rätt så långdragna så de spenderar hon ofta med att sticka. Ibland kan det bli lite väl mycket stickade saker som hennes släkt och vänner blivit påtvingade i julklapp, därför är Hjälpstickan det optimala för mig. Att sticka för att sälja var en tanke hon övergav ganska snabbt.

– Min första ide var att annonsera för att få folk att skänka garn till mig som jag sedan kunde sticka med och skänka bidragen till Hjälpstickan, men sen insåg jag att det skulle bli svårt att göra det. Folk skulle nog inte lita på att jag skänkte plaggen till er om jag bara satte upp lappar i mataffärer eller annonserade i tidningen. Dessutom kanske personer som aldrig hört talas om Hjälpstickan skulle vara skeptiska.

Idén blev istället att sätta upp ett mål med hur många saker hon ska sticka och jobbar utifrån det. Vi bidrar med lite garn när det finns och finns det någon i Nyköping med omnejd som vill bidra med garn så hör av er till oss så förmedlar vi kontakten.

– Att jag får sticka och samtidigt hjälpa andra är ju perfekt, säger Ida.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.