Lär dig sticka sockar

Det är många säger att de inte kan sticka sockar, ofta på grund av hälarna. Här ska vi försöka visa hur man stickar hälar på olika sätt. Vi hoppas att du ska våga prova och för dig som redan kan så kanske du hittar en ny häl för ditt projekt.

Genom bild och text hoppas vi fler vågar prova. Jag som håller i ”hälstickarskolan” heter Ann-Louise och ansvarar för filialen i Skövde. Jag har nyss övervunnit min ”hälskräck” och till min hjälp för det hade jag min vän Paula.

Hälskolan utgår från det här raggsocksmönstret från Järbo (pdf) som är ett grundmönster. 

Mönstret som hälarna är anpassade för är för hittar du här, både som webbsida men också som en nedladdningsbar pdf.

Allt publicerat med tillstånd från Järbo och inblandade hälmönsterkonstruktörer.

 

Klassisk häl 

Förstärkt häl

Istickshäl

Förkortade varv och dubbel maska


Fråga: Vad är Vändmaska?