Vanliga frågor

Skänka garn

Jag har garn jag vill skänka, hur gör jag då?
Vi har en lista med över 100 stickerskor. Följ instruktionerna här . Då får du en länk till  en lista om 20 slumpvalda stickerskor. Vill du har 20 nya laddar du om sidan efter några minuter.
Skicka ditt garn till valfri stickerska.

Jag har en stor mängd garn att skänka, hur gör jag då?
Du kan antingen kontakta filialansvarig på den ort där du vill lämna garnet och gör upp om hur ni gör eller, om du har ett Facebookkonto, efterlysa stickerskor i vårt Online stickcafé.


Öppettider

Stänger ni på sommaren?
De flesta filialerna tar emot året runt, dock inte Stockholm. Titta på den filial du vill lämna till vad som gäller för den.

Av naturliga skäl brukar bidragen minska under de varma månaderna och vi uppskattar om du väntar att lämna till till den kalla tiden kommer.

Barnkläder

Jag tycker om att sticka barnkläder, är det något Hjälpstickan har användning för?
Vi har bara tre filialer som tar emot barnstickat, det är Eskilstuna, Göteborg och Halmstad. Bor du inte i närheten kan du skicka ditt bidrag via post till dessa.

Övrigt

Måste allt vara nystickat?

Nej det måste det inte. Men det vi vill ge till en annan medmänniska ska vara rent, inte loppigt och kännas som du själv vill ha det. Ibland händer det att vi får in saker som sett bättre dagar och det känns inte roligt att ge bort.

Kan jag sticka för vilken filial som helst?
Ja, du kan sticka och skicka dina bidrag till vilken filial du vill.

Varför har Stockholm ingen postadress, de borde ha störst behov?
Ja Stockholm har ett stort behov men det täcks av det vi får in via våra inlämningsställen och därför har vi ingen adress att skicka till. Beroende på väder så får Stockholm i perioder in för mycket (då det är mildväder) och då har vi svårt att få avsättning för allt som kommer in.

Jag bor inte i Stockholm men vill bidra ändå. Finns det lokala hjälporganisationer jag kan lämna till?
Vi finns nu på 14 ställen i Sverige. Om det inte finns ett inlämningsställe nära dig så väljer du en filial med postadress att posta dina bidrag till