Uppsalafilialen tar sommaruppehåll

Ni som stickar och skickar till Hjälpstickan i Uppsala!
Det känns som det varit vår i luften ett tag och jag tänker det kan vara lagom att göra ett uppehåll nu från maj till och med augusti. Men jag kommer att kolla inlämningsstället Coop några gånger under maj också, ifall någon skulle ha lämnat in då.
Vi vill säkert sticka oavsett årstid och det som vi stickar under sommaren kan vi spara hemma till hösten. Det är ju en ordning som vi också haft några år.
En fin och njutbar vår och sommar önskar jag er alla som med sådant varmt hjärta skänker olika bidrag till dem som behöver!
Elisabeth, tacksam filialansvarig i Uppsala

Hjälpstickebidrag hjälper Ukraina

Från en hjälpstickerska här i bygden (Uppsala), Leena, kom ett paket med 29 klassiska välstickade raggsockar i storlekar 37 till 47. Både med tanke på att Uppsalas behövande senaste tiden fått ta emot ovanligt mycket och att våra medmänniskor i Ukraina just nu har ett stort behov av hjälp, kom Leena och jag överens om att sockarna skulle vara med i kyrkans loppis för Ukraina 19 mars i Funbo församlingshem. Pengarna ska gå direkt till ACT, Action of Churches Together, där Svenska kyrkan är med och som har samarbetspartners både i Ukraina och länderna omkring. De vet vilken hjälp som är mest akut.
Vi hoppas köparna vill ge ordentligt betalt! Det är ju ett sätt för oss att hjälpa till att hjälpa. Blir det sockar över lämnar vi dem till Stadsmissionen.

Tänk på det här när du lämnar bidrag till oss

Tänk på att lämna dina stickade bidrag i väl förslutna plastpåsar, gärna ziplock-påsar om möjligt. Det har hänt att det har smitit med pälsängrar i bidragen vilket resulterat i extra jobb för inlämningsstället och en risk att de inte längre vill ta emot bidrag längre. När du postar bidrag kan du lägga bidragen i en plastpåse och sedan emballaget runt för säkerhetsskull.

Tackar på förhand!

Vad är Pälsängrar? 
Läs gärna på Anticimex hemsida om vad det är och hur du blir av med dem.

 

Frälsningsarmén i Uppsala tackar

Vi på Frälsningsarmén i Uppsala vill som varje år, rikta vårt varma tack för att vi kan få dela ut stickat vi får av er! Här är bilder från ”Öppen dörr” hos oss i november 2021.

Vi delade även ut på Kvinnohärberget på Sagahemmet och på gruppboendet på Sagahemmet och till de familjer som fick julhjälp. Det är väldigt uppskattat.

Tack vare er kan vi sprida denna värme!

Ulrika Pettersson, Frälsningsarmén i Uppsala

Tack alla Uppsala-stickerskor!

Stort TACK x 2 har jag fått uppdraget att vidarebefordra till er som stickat under sommaruppehållet och nyligen skickat in till Uppsala-filialen nu när hösten är på gång.
Det ena tacket kommer från Stadsmissionen som jag besökte igår där jag lämnade 54 fina alster för vuxna, det andra tacket kommer från Frälsningsarmén där jag var idag och lämnade 49 alster sammanlagt för barn och vuxna.
Ni skulle höra hur glada de blir för att få så mycket välstickat och varmt som de sedan kan dela ut till dem som behöver i sina olika kontaktnät!
Hör du som läser detta till dem som skickar till Uppsala ska du ta åt dig och veta hur välkomna och uppskattade alla bidrag är.
Så låt oss hålla stickorna igång!

Massor av stickat i Skåne

Vi tackar alla ihärdiga stickerskor i Skåne som stickat så otroligt mycket fint!

Tack!

I vårt onlinestickcafé kan du se ännu mer fint stickat.

 

1 2 3 45