Nu stickas det på Öland av material som stickerskor skänkt 

Hej!Idag har Lena-Maria Berg och jag varit i en flyktingförläggning i en stugby på Ekerum (utanför Borgholm), dit barnfamiljer har fått flytta för att få mer plats och tillgång till kök. 

Ryktet gick och flera kvinnor kom till stugan där vi var. De blev jätteglada över garn och stickor som ni skänkt, och snabbt började mössor och halsdukar ta form. Lena-Maria lärde 9-årige Laize att sticka! Barnen har ännu inte fått möjlighet att gå i skolan, så vårt besök blev ett trevligt avbrott. Tack vare Google translate kunde vi också öva svenska! 

En grönsaksbonde, Micke Thernström, Stenladan sponsrade med potatis och lök som vi hade med oss, väldigt uppskattat!

En mycket fin eftermiddag, som vi gör om den 2 november.

Flera vill inte synas på bild, och av respekt visas därför inga ansikten.

  
Eva Sandblom, Öland 

One comment

  • Det låter jättebra! Jag har varit i kontakt med
    Ann-Mari Jönsson, jag lämnar mina bidrag till henne till hemlösa i Malmö. Jag vill starta ett stickcafe på asylboendet Yddinge och vill veta hur jag ska förhålla mej till att man själv behöver det stickade. Jag har inte betalt 100 kr till hjälpstickan och är inte med på sticklistan. Det beror på att jag inte har klarar av detta, det har inte gått att betala via internetbanken . Förstår inte varför. Jag gör ett nytt försök 2016. Nu är det ju bara 2 månader kvar av detta året. Ann-Mari säjer att jag ändå kan starta ett cafe. Jag har gått med i reach out och ska nu bara få in garn. Gjorde du ett upprop på face-book? En har redan velat skänka stickor men behöver nog fler
    Mvh Imger Göthenqvist

    Till

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.