Energigivande helg för filialansvariga

Helgen som gick träffades tio filialansvariga för att utbyta erfarenheter och idéer. Sedan Hjälpstickan startade har jag, Ulrica, försökt att få till åtminstone en träff per år. Det har varit ganska skralt med uppslutningen, 2-3 stycken kommer men i år small det till och nästan alla kunde komma.

I ett lånat hus på närkesslätten klämde vi in oss redan på fredagen. Många av oss har aldrig träffats fast vi “jobbat” tillsammans i flera år. Några var alldeles nya (Uppsala och Halmstad) medan andra varit med några år men aldrig träffat oss i styrelsen. På fredagen handlade det mest om att lära känna varandra och vi samlades kring en mustig soppa med tomat, trattisar och bacon, härligt hembakat bröd, skratt och stickning.

 

På lördagen åt vi gemensam frukost och sedan åkte vi till Ostbiten/Ateljé Norrgården där vi träffade Karin, som äger gården. Här anslöt ytterligare en filialansvarig, Johanna från Västerås som bara kunde vara med över dagen. Vi startade med lunch och sedan lyssnade vi på Karin som berättade om hur det kom sig att hon gått från kostymör i filmbranschen till att ysta ost och ha en garnlada i Närke. Hon är en mycket inspirerande person som man bara vill höra mer av. Mätta och glada tog vi oss an garnladan.

 

Tillbaka i det lånade huset fikade vi hembakade mazariner och drömtårta och fortsatte att sticka, prata, skratta och utbyta tankar om livet och om Hjälpstickan. Jag som kom på denna idé 2008 känner mig oerhört rik när jag ser hur dessa olika kvinnor finner varandra, har beröringspunkter, delar erfarenheter från barnaår på 60-talet till hundsorter och sticktekniker. Flera av de äldre har tagit sig an ny teknik bara för att hänga med i det nya, jag blir väldigt imponerad av allt engagemang. Det är förundrande att jag hittat så duktiga och kloka människor som tar hand om min idé på flera ställen i detta avlånga land.

 

På söndagen tog vi farväl i strålande höstsol och jag hoppas att många vill komma åter nästa år då vi med all säkerhet arrangerar en Hjälpstickehelg i oktober för filialansvariga igen. Jag tror detta är en helg många kommer att leva på länge.

Anita (ansvarig från Falun skriver så här)

Vilken härlig stickhelg det har varit
Från många delar av landet vi har farit
Till Kumla, för att sticka, äta, skratta och stå i,

en liten tur till Karin i Granhammar, fick det också bli.
Garninköp, gemenskap, glada skratt
Tiden – var tog den vägen? Vi hann den aldrig riktigt fatt.
Men alla kan gemensamt konstatera, vi vill gärna träffas mera
Och just så får det nog bli
Länge leve Ulrica och Hjälpstickan säjer vi!

   

    
    
    
    
    
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.