Utlottning av boken Värma Varandra

Jag har fått två ex av boken Värma Varandra som handlar om just det… sticka och virka för att värma varandra och andra.

Soili stickar tågsockor i babystorlek och tänker på den unga mamman som flydde när Vasa bombades under kriget. Gundla i Onsala har förmedlat 12 000 varma västar till Yemen. Nallen Magnus Gabriel tröstar barnen i ambulansen i Lidköping. Ulrica samlar in mössor, sockor, halsdukar och vantar till Stadsmissionen och gläds åt att så många vill sticka. Maria stickar fiskarsockor som sitter bra utan krånglig häl.

Värma varandra är en bok med berättelser om att göra världen lite vackrare — och om att ge av sin tid och sin talang. Stickare och virkare, Stickhjälpen och Röda Korset, proffs och nybörjare, alla har de bjudit på sin kreativitet och fyllt boken med enkla och roliga mönster på sockor, filtrutor, babykläder, vantar, mössor och en och annan leksak. Här finns mycket också för dig som är lite rädd för strumpstickor!

Kommentera till detta inlägg så slumpar jag fram två vinnare av boken.
Drar lott kommande onsdag 6/10

Rekommenderade artiklar

40 kommentarer

 1. Verkar vara en fin bok!
  Den skulle absolut platsa här hos mig!
  Dorothea

 2. Kan det vara dags att hjälpa på nytt sätt?

 3. Vad skulle vi göra utan dessa fantastiska varma och värmande människor ?
  Ett ex av boken skulle va kul att vinna.

 4. Skulle nog platsa hos mig också!

 5. Vilken fin tanke! Den boken skulle jag gärna vilja ha.

 6. Har 2 halsdukar som ska överlämnas Hjälpstickan.

 7. Den boken ser intressant ut…
  Skulle inta ha någor emot å få den.
  Hoppas på tur..
  Mvh
  Doris
  vivdor@hotmail.com

 8. Jag vill gärna vinna en sådan bok, det låter särskilt bra med sockorna 😉

 9. Verkar va en riktigt mysig bok… skulle va kul att vinna den. Provar lyckan får vi se hur det går ;D

 10. Ann-Kristin Thorstensson

  Fin bok, som andas värme och medmänsklighet.
  Stickar för närvarande raggsockor i olika storlekar och färger – dessa ska i vinter värma barnen i Lettland. Under tiden jag ”tillverkar” blir jag varm och glad inombords, både med vetskapen om att det jag gör kommer till nytta – och av själva skapandet i sig . det värmer i själen. Det gör gott!

 11. Den skulle passa bra hos mig. Hoppas på vinst!

 12. Håper på å vinne! Fikk lyst på den boken!

 13. Hittar genom en artikel i Kyrkans tidning ”Hjälpstickan”. precis vad jag sökte, utan att veta att det fanns! Boken – vill ha!
  nina

 14. Den boken vinner jag gärna

 15. Den här boken vill jag verkligen vinna! 🙂

 16. Stickat och virkat värmer själ och hjärta både hos givare och mottagare!
  Ser fram emot nya härliga beskrivningar!

 17. Det låter som en riktig glädjespridare och som en bra inspiration! Jag har börjat virka på en babyfilt som jag ska skänka till röda korset. Men jag har inte kommit så långt.

 18. Vilken fin bok fylld av värme och kärlek till medmänniskan.
  Ulla

 19. Jag skulle mycket gärna vilja vinna denna underbara bok!

 20. Vilken underbar bok, full med kärlek och värme! Det skulle jag vilja vara med om, kanske genom att få öppna den och bläddra genom sidorna för inspiration.

 21. MargaretaSchmekel Blästa

  Ibland behöver man bli påmind. Man kan få en puff som gör att man engagerar sig igen. Det vore toppen för en som tycker att man inte har någon att sticka till.

 22. Jag vill vara med i utlottningen 🙂

 23. Skrev fel på bloggadressen. Är med på ON-LINE stickcafe

 24. Det skulle jag gärna vilja vinna. Då värmer den både mig och andra, fast på olika vis.

 25. Hejsan. Vi har en massa gammaldags mönster och tänker inrätta en lokal för ungdomar – dit dom kan komma och lära sig sy/sticka/virka och annat kombinerat med våra gamla trampsymaskiner…Utan ström ! ! !… Våra stickor, mönster, böcker, tyger och annat är fritt för alla som kommer att komma dit att använda. Vi hoppas att det dom tillverkar och inte vill ta hem – kan vi skänka till någon barnby…

 26. Den boken blev jag nyfiken på !!!
  Vore trevligt att vinna och få bläddra i i vinter!

 27. Det är jättebra att det finns personer som kan , orkar och vill samla in dessa virkade/stickade plagg. De gör ett jättejobb. Vi som stickar kan enkelt skicka våra sockor o annat och de tas omhand av proffsigt folk, som delar ut där det bäst behövs, det är verkligen fantastiskt tycker jag. En stor o varm eloge till dem.

  Tina
  En av alla dem som stickar för denna underbara hjälpverksamhet

 28. Tack Tina för dina varma ord!

 29. Boken skulle passa bra hos mig. Hoppas på vinst! 😀

 30. Det behövs helt klart fler hjälpstickare. Boken låter som en underbar inspirationskälla.

 31. Den boken skulle vara kul att ha och jag har länge tänkt på, att det skulle vara kul att sticka något till Hjälp-stickans olika insamlingar… det har bara inte blivit av ännu… men än är det inte för sent!

 32. Ja den utlottningen är jag gärna med i!!!
  Kanske kan man få lite nya tips och idéer på vad man ska hitta på att göra åt bättre behövande.

 33. Åå, den vill jag gärna ha … Vacker och inspirerande.

 34. Karin Anderberg-Dahlqvist

  Behver få inspiration! Som ”gammal”stickerska (rekordet ligger på 60 tröjor på ett år) som har kommit av sig lite skulle den här boken få mig att komma igång igen och kunna bidra med ett litet strå till dom som behöver bli värmda!

 35. Annette Bergström

  Vilket bra initiativ! Jag gillar de värmande tankarna kring boken. /annette

 36. Det kanske är för sent, men jag skriver ändå… 🙂
  Kanonbra med en sån här bok, med mycket tips.

 37. Madelene Kristiansson

  Vill gärna vinna boken, är dock några timmar sen med min kommentar. Men jag kanske får vara med ändå. det är bra tips att lämna ut på stickcaféer.

 38. Vill gärna vinna den fina boken, är dock några timmar sen med min kommentar. jag kanske får vara med ändå. Det är en bra tipsbok som man kan sätta igång stickcafe-gästerna med. / Madelene

 39. Inga-Lill Eriksson

  Jag vill gärna vinna boken och ge den vidare till vår dotter Christina Bäck som jag just nu såg är medlem i Hjälpstickan. Christina stickar jämt tror jag hon är utbildad Hemslöjdskonsulent men arbetar på Förskola. Inte lätt att få anställning som Hemslöjdskonsulent. Hon lär ut tvåändstickning på ABF i Stockholm. Hon är verkligen värd denna bok./ Inga-Lill

 40. Du har kommenterat ett inlägg från 2010, boken är utlottad sedan länge!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.