Hjälpstickancafé i Skövde

Hjälpstickancafé i Skövde

Igår, 13 november, var det dags igen för ett trevligt stickcafé med Hjälpstickan som Ann-Louise Sörman anordnat. Caféet hölls i ABFs lokaler i Skövde och vi blev ca 15 personer. Anita hade bakat två jättegoda toscakakor. Jättesmarriga!

På bilden nedan hade Gerd och Ann-Louise bakat.

1472957_10151775893760878_130540440_n Bilden är från stickcafét den 21 september 2013.

Temat för denna gång var att visa sitt favoritmönster eller objekt man gjort och som man gillar mycket. Annelie visade jättefina virkade/stickade muddar samt stickade sjalar i härliga garner. Kristina visade ett par fina sockar. Eva och Ann-Louise visade jättefina halskragar. Malin kom i en egen komponerad top-down tröja som hon gjort i underbara garner. Tyvärr var det ingen som kom på den geniala idén att fota något av allt det fina! Själv visade jag en egen komponerad virkad väst och den fotade jag när jag kom hem.

580317_10151775894315878_1471884093_n

Tack snälla Ann-Louise och Hjälpstickan för ytterligare ett trevligt stickcafé. Ser fram till nästa gång!

Vid tangenterna Ulrica Eder Andersson

2 comments

 • Ingela Nordlander

  Hej!
  Jag håller på och gör mig av med en massa restgarner och stickar bl.a. sockar och halsdukar.
  Har förstått att det som behövs mest är till karlar. Men jag har dålig uppfattning om hur stora – långa (fotdelen), ett par herrsockor behöver vara. Motsvarande gäller även omkrets på mössa resp. längd på halsduk.
  Det är ju bättre att göra ett arbete så det passar med en gång och inte blir liggande i väntan på rätt användare. Är det mest önskvärt med syntetgarn? Annars är ju ullgarn varmare, men inte lika lätt-tvättat.
  Jo, det tycks finns inlämningsställe i Göteborg, men jag vägrar att betala strafftull och bojkottat den stan’. Alternativ? Bor i Stenungsund.
  Hälsningar Ingela

 • Allt är välkommet 🙂 ull eller syntet.
  Alternativen är listade under inlämningsställen, post är en väg till valfri filial.
  jag har inga mått för karlar, ryck tag i en man med strl 43 och mät…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.