Föreningen Hjälpstickan

Efter tre års värmande av hemlösa och behövande har jag, Ulrica, beslutat att göra Hjälpstickan till en ideell förening.

Genom att skapa en organisation bakom Hjälsptickan tror jag att vi kan göra mer. I en förening kan man fördela arbetsuppgifterna och på så sätt få mer gjort och vi kan också hantera pengar, vilket vi inte kunnat tidigare.

Under det senaste halvåret har jag skrivit stadgar tillsammans med många kloka medhjälpare.

Fredagen den 14 oktober hade Hjälpstickan sitt första konstitutionella möte för att bilda förening på Tallbacken i Närke. Stadgar antogs och styrelse valdes, blanketter till Skattemyndighet fylldes i och är nu inskickade.

I styrelsen sitter Ulrica Loeb som ordförande, Anita Blomberg och Ann-Louise Sörman som ledamöter.

Stödmedlem
Hjälpstickan fortsätter som den alltid har gjort men nu kan man dessutom vara med som Stödmedlem. Vi får många förfrågningar från personer som inte kan sticka som gärna vill bidra och nu finns det en möjlighet för det. Pengarna går oavkortat till administrativa kostnader som porto, emballage för utskick etc.

Knapp för att bli stödmedlem hittar du till höger.

Här hittar du stadgar för föreningen

Välkommen som stödmedlem!

2 comments

  • Underbart härligt. GRATTIS till föreningen Hjälpstickan. Känns fantastiskt roligt att kunna få vara med som stödmedlem, och på det sättet också kunna bidra med ett litet bidrag.

    kramar//tina i Falun
    Stödmedlem i dag, 20111021

  • Härligt jobbat, Ulrica! Du är en äkta hjälte!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.